Regulament sauna

660x215pool3Regulament Sauna

Pentru a profita de o sauna cat mai agreabila si mai sigura va rugam sa urmati indeaproape regulile de folosire a acestora.
. Saunele sunt destinate persoanelor peste 16 ani, copii sub 16 ani nu pot folosi sauna;
. Din respect pentru ceilalti oaspeti cat si pentru propria protectie, cei care folosesc sauna sunt rugati sa se aseze pe prosop pentru a evita contactul corpului transpirat cu bancile de lemn; nu recomandam costumul de baie din fibre sintetice; folositi lenjerie de bumbac, in lipsa acesteia un prosop in jurul taliei  este obligatoriu. Fiecare oaspete are la dispozitie 2 prosoape: unul pentru a se aseza pe el in sauna si unul pentru uscare dupa dus sau piscina.
. Papucii si  halatele se vor lasa afara, la intrarea in saune
. Sauna este un dispozitiv electric; de aceea va rugam sa nu puneti apa peste pietre, ziare sau orice alt material inflamabil
. Expunerea prelungita in sauna poate cauza greata, ameteli si lesin. Timpul rezonabil de folosire a saunei este de 10 minute si se recomanda a nu se depasi 20 minute.
. Persoanele cu una din oricare din urmatoarele probleme de sanatate nu au voie sa foloseasca sauna: Femeile insarcinate, pe timpul menstruatiei, in stari de febra/ Tensiune arteriala mica sau mare/ Afectiuni cardiovasculare sau bronhopulmonare severe/ Sub influenta  bauturilor alcoolice, Anticoagulantelor, Antihistaminicelor, Vasoconstrictorilor, Vasodilatatorilor, Stimulantelor, Narcoticelor sau a Tranchilizantelor
. Persoanele care simt ameteala sau lesin trebuie sa paraseasca sauna imediat.
. Toate bijuteriile din metal (aur,argint,etc.) trebuie scoase inainte de a intra in sauna
. Daca purtati lentile de contact acestea trebuie scoase inainte de a intra in sauna
. Pentru o igiena corecta dusul este obligatoriu inainte, dupa sau intre saune. Dupa ce v-ati uscat puteti intra in sauna.
Daca folositi piscina  faceti dus inainte ori de cate ori intrati.
. Dupa fiecare intrare in sauna racoriti-va la unul din dusurile din vecinatatea saunelor, pentru a readuce temperatura corpului la parametri normali si pentru a pune sangele in miscare.
. Intre saune se recomanda cateva momente de realaxare(10-15 min) dupa fiecare intrare. Intrarea in saune poate fi repetata de 2 ori.
. Hidratarea este foarte importanta: saunele va vor face sa transpirati, deci veti pierde multa apa. Va recomandam sa beti apa inainte de a intra in saune si mai ales dupa.

Va  rugam sa urmati indicatiile intregului personal!
Va  multumim!